Sosyal Medya

Dünya

İsrail: Hamas’ın elinde 4 esirimiz var

İsrail güvenlik birimlerinin yaptığı açıklamaya göre Hamas'ın elinde 4 İsrail askeri var...



Ä°srail ordusunun geçen yıl hem havadan hem karadan Gazze'ye düzenlediÄŸi askeri operasyonda Hamas'ın Ä°srail askerlerini rehin aldığı iddia edilmiÅŸti. Ä°srail ise o dönem iddiaları reddetmiÅŸti, güvenlik birimlerinin yaptığı son açıklamaya göre Hamas'ın elinde 4 Ä°srail askeri bulunuyor.

Filistinhaber.com'un haberine göre; Ä°srail güvenlik birimleri ilk kez bugün (9 Temmuz PerÅŸembe) sabah geçen yıl Gazze'ye karşı baÅŸlattıkları savaÅŸta iki iÅŸgal askerinin Gazze'deki direniÅŸ güçlerine esir düÅŸtüÄŸünü, bunların yanında savaÅŸta hayatını kaybeden askerlerinden de ikisine ait cesedin Hamas'ın elinde olduÄŸunu kabul etti.

Ä°srail güvenlik birimlerinin dört Ä°srail askeriyle ilgili olarak resmi açıklama yapmasının ardından Ä°srail basın yayın organlarının tümü haber ve yorumlarında bu konuya yer verdi.

Siyonist medya kaynakları birinci ÅŸahsın aslen Etiyopyalı olan Abraham Mengisto olduÄŸunu, geçen yıl 9 Eylül tarihinde sınırı kendi isteÄŸiyle geçerken direniÅŸ güçleri tarafından esir alındığını ve akli dengesinin yerinde olmadığını iddia etti.

Ä°kinci gencin ise Havra köyünden olduÄŸu ve yine onun da akli dengesinin yerinde olmadığı iddia edildi.

Hamas hareketi ise daha önce yaptığı açıklamada Etiyopya asıllı gencin tutuklandığını, sorguya alındığını, ancak asker olmadığından serbest bırakıldığını ve daha sonra gencin Mısır tarafına geçtiÄŸini duyurmuÅŸtu.

Ä°ÅŸgal rejiminin aklı dengesi yerinde olmadığı iddialarını yalanlayan Mengisto'nun ailesi evlatlarının geri getirilmesi için baÅŸta Kızılhaç Örgütü olmak üzere birçok kuruluÅŸa baÅŸvurmuÅŸtu.

Habere geniÅŸ yer veren Ä°srail medya kaynakları, esirlerin salıverilmesi için dolaylı görüÅŸmelerin çoktan baÅŸladığını ifade ettiler.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.